Sarajevo: Ukrali BMW, pokušali ga šlepati pa uhapšeni

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Ukrali BMW, pokušali ga šlepati pa uhapšeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Tri osobe uhapšene su jučer u Sarajevu zbog krađe automobila BMW. Kako su saopćili iz MUP-a Kantona Sarajevo, počinioci su ukradeni BMW šlepali, nakon čega su uhapšeni.

"Dana 04. jula 2022. godine u 05:10 sati, obaviještena je PU Ilidža da se iz pravca općine Novi Grad Sarajevo u pravcu naselja Stup, općina Ilidža, uz pomoć drugog vozila šlepa-vuče putničko motorno vozilo marke 'BMW', prijavljeno kao otuđeno sa područja općine Novi Grad", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

"Policijski službenici su na raskrsnici ulica Kenana Dubravića i Kurta Schorkaopćina Ilidža, zaustavili putničko motorno vozilo marke 'Škoda Octavia', koje je uz pomoć sajle šlepalo vozilo marke 'BMW', kojom prilikom je utvrđeno da vozilom 'Škoda Octavia' upravlja lice N.S., rođen 1987.godine, nastanjen u Hadžićima, a na mjestu suvozača se nalazilo lice A.K., rođen 2002.godine, nastanjen u Kiseljaku, dok je vozilom “BMW” upravljalo lice B.K., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu", saopćio je sarajevski MUP.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Alma Zadić: Mladi u BiH su frustrirani i žele promjene!

Alma Zadić: Mladi u BiH su frustrirani i žele promjene!

Kako je navedeno u saopćenju, pronađeni su i paketići koji asociraju na drogu spid.

Navedena lica su lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Prilikom pretresa kod N.S. i B.K. je pronađen i oduzet po jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćio je MUP.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su uviđajne radnje, nakon čega je vozilo 'BMW' vraćeno prijavitelju. Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licima", naveli su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije