Pravda za Dženana: Otkazani protesti najavljeni za subotu

Radiosarajevo.ba
Pravda za Dženana: Otkazani protesti najavljeni za subotu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jedanaesti po redu protesti "Pravda za Dženana"

Planirani protestni skup povodom treće godišnjice ubistva mladića Dženana Memića, koji se trebao održati u subotu, 16. februara u 14sati, pred Vrhovnim sudom u Sarajevu bit će odgođen, saopćeno je na Facebook stranici Pravda za Dženana.

Protesti planirani pred Vrhovnim sudom trebali su imati samo jedan zahtjev, koji ovom prilikom postavljamo pred isti, a to je da u najkraćem vremenu donesu odluku o žalbi Kantonalnog tužilaštva u predmetu "Dženan Memić". Čekanje ove presude ustvari je blokiralo nastavak pravne bitke, napisali su.

Za otkazivanje protesta odlučili smo se iz sljedećih razloga:

"Uvažavajući naprijed navedeno, i sve ono čega ćemo se dotaći u obavještenju, naš advokat, gospodin Ifet Feraget, osoba u koju naša porodica ima puno povjerenje, insistirao je na otkazivanju planiranog skupa.

U dogovoru sa Drugom Policijskom upravom Centar, te nadležnim osobama iz MUP-a, došli smo do zaključka da je ovo ispravan postupak, te su nam se isti zahvalili na odgovornom razmišljanju.

Uzimajući u obzir i to da je u našem gradu i Istočnom Sarajevu zvanično otvoren EYOF na kojem učestvuje 1.500 takmičara i veliki broj gostiju, mi ne želimo da svojim postupcima ugrozimo nivo njihove sigurnosti niti da dozvolimo nekome da zloupotrijebi naš skup.

Također je poznato da je ubijen policajac FUP-a Mahir Begić te da je ubica još uvijek na slobodi.

Mi smo posebno osjetljivi na bol zbog gubitka člana porodice.

Ne želimo da otežavamo posao časnim policajcima, kojima je primarni problem u ovom momentu obezbijediti sigurnost građanima i uhvatiti ubicu.

Ovo je za nas jedna priča, priča o Dženanu, Selmi, Editi, Mahiru, Davidu, Adisu, Davoru,...

Sigurni smo da podrška građana i medija i ovog puta ne bi izostala, i na tome smo vam neizmjerno zahvalni.

Naredni skup ćemo zakazati kada se steknu uslovi", saopćeno je na Facebook stranici Pravda za Dženana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije