"Pravda za Davida": Prošlo 11 mjeseci od ubistva, stigli novinari BBC-ja

Radiosarajevo.ba
"Pravda za Davida": Prošlo 11 mjeseci od ubistva, stigli novinari BBC-ja
PrtScr / Članovi grupe „Pravda za Davida“ su i večeras 338. dan zaredom mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučakog studenta

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci i večeras je nastavljeno okupljanje „Pravda za Davida“. Prijatelji i građani su još jednom, bez Davidovih roditelja Davora i Suzane, pozvali nadležne institucije da rasvijetle ubistvo banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Prošlo je 11 mjeseci nakon brutalnog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića nema istine o tome ko je počinio ubistvo.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ su i večeras 338. dan zaredom mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučakog studenta.

„Novinari BBC-a su tu, po četvrti put u Banjoj Luci, stigli su da se uvjere da nikakvih pomaka u istrazi nema. Mi nastavljamo svoju borbu“, poručili su članovi grupe „Pravda za Davida“, naglašavajući da je sve prisutne pozdravio Davor Dragičević.

Podsjetimo, ovaj slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Još ranije su roditelji ubijenog Davida Dragičevića odlučili su da njegovo tijelo ekshumiraju i ponovo sahrane u Austriji.

Na Facebook grupi Pravda za Davida objavljen je apel za pomoć roditeljima ubijenog Davida. Naime, članovi ove grupe pozivaju sve koji su u mogućnosti da porodici pomognu u plaćanju ekshumacije.

Broj računa je:

Radanović Suzana
Wiener Neustadter Sparkasse
BIC: WINSATWNXXX
IBAN: AT87 2026 7020 0145 1489

Prema objavama članova sahrana bi trebala biti u Wr. Neustadtu kod Bečasredinom marta, a roditelji će naknadno objaviti tačan datum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije