Pravda za Davida: Informacije iz Sarajeva su veliko ohrabrenje

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Informacije iz Sarajeva su veliko ohrabrenje
Printscreen / Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras nema „Davidovog srca" - improvizovane simbolične statue u obliku srca i stisnute pesnice sa Davidovom slikom u sredini, oko kojeg su građani palili svijeće i provodili noći protestujući.

Muriz i Suzana nakon sastanka s Hahnom: EU dolazi da ispita rad pravosuđa

Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci tražeći pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Poručili su i da će i dalje ostati mirni i dostojanstveni u svojoj borbi za pravdu.

Okupljeni su poručili da će nastaviti pružati podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović u borbi za pravdu koju njihovo dijete zaslužuje. Zapalili su svijeće za dušu momka koji je nepravedno ubijen.

„Moramo biti iskreni, današnji sastanak u Sarajevu je veliko obrabrenje za nas. Sastanak Suzane sa gospodinom Johannesom Hahnom daje nadu da će se uskoro saznati istina“, poručili su večeras okupljeni oko grupe „Pravda za Davida“.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije