Pratnja bh. političara izazvala sudar dva vozila s djecom, iz MUP-a kažu ko je kriv

A. S.
Pratnja bh. političara izazvala sudar dva vozila s djecom, iz MUP-a kažu ko je kriv
Foto: 072info / Pratnja bh. političara izazvala sudar dva vozila

Jučer se na magistralnom putu M-17 u Zenici, u naselju Blatuša, odvijala prava drama, nakon što je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, saobraćajnu nesreću je neposredno izazvala pratnja bh. političara koja je prešla u suprotnu traku, te je tako došlo do sudara dva vozila, Passata i Audija.  

Prema riječima svjedoka, žena koja je upravljala Passatom bila je prinuđena zakočiti, usljed čega je u nju udario Audi koji je vozio iza nje. U oba automobila su se nalazila djeca.

Kontaktirali smo Aldinu Alić, glasnogovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), koja je za naš portal pojasnila šta se sve dešavalo. 

"Istina je da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestovala dva vozila, Passat i Audi, koja su se kretala suprotnom trakom, kada je došlo do kontakta između ta dva vozila usljed nedržanja obaveznog rastojanja. Vozač koji je svojim automobilom ostvario kontakt sa vozilom ispred njega, jer je sankcionisan zbog počinjenog prekršaja. Sve ostale okolnosti vezane za dešavanja na mjestu nesreće se utvrđuju i provjeravaju od strane policijskih službenika", kazala je Alić za Radiosarajevo.ba.

Zanimao nas je identitet političara čija je pratnja neposredno izazvala ovu nesreću. O tome još nismo dobili zvaničnu potvrdu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije