Uživo pratite obraćanje Christiana Schmidta u Vijeću sigurnosti UN-a

0
Radiosarajevo.ba
Uživo pratite obraćanje Christiana Schmidta u Vijeću sigurnosti UN-a
Foto: Printscreen / Vijeće sigurnosti UN-a

Vijeće sigurnosti UN-a će raspravljati u srijedu, 15. maja, o stanju u Bosni i Hercegovini, a ovom tijelu će se obratiti i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt. 

Sjednica će početi u 16 sati, a Schmidt će Vijeću sigurnosti predstaviti 65. izvještaj o statusu provedbe mira u BiH.

Prijenos sjednice Vijeća sigurnosti počinje u 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

U ime BiH Vijeću sigurnosti UN-a trebao bi se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, povodom Izvještaja visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao - 23. maj je najavljeno i održavanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, a Njemačka i Ruanda su sponzori rezolucije o genocidu u Srebrenici, odnosno zemlje koje su zajedno inicirale i izradile tekst rezolucije.

Naknadno su 32 zemlje članice UN-a postale kosponzori, kao zemlje koje su preuzele zadatak da nacrt predstave pred sve 193 države članice UN-a.

Na ovom LINKU možete pogledati o čemu je visoki predstavnik pisao u izvještaju koji će danas predstaviti Vijeću sigurnosti UN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije