Poznato kada Milorad Dodik dolazi na Sud Bosne i Hercegovine

10
Radiosarajevo.ba
Poznato kada Milorad Dodik dolazi na Sud Bosne i Hercegovine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine 11. augusta podiglo je optužnicu protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika za BiH.

Mjesec dana kasnije optužnica je potvrđena, a na stranicama Suda Bosne i Hercegovine objavljeno je da će se ročište održati naredne sedmice.

Ročište u predmetu Milorad Dodik i dr. zakazano je za ponedjeljak, 16. oktobar 2023. godine sa početkom u 13 sati.

BHmeteo objavio detalje: U kojim dijelovima BiH će danas biti kiše i kakvo će vrijeme biti za vikend

BHmeteo objavio detalje: U kojim dijelovima BiH će danas biti kiše i kakvo će vrijeme biti za vikend

Tužilaštvo Dodika i Lukića tereti za kršenje člana 203 a stav 1 Krivičnog zakona BiH, odnosno zbog neizvršavanja naredbi visokog predstavnika. 

"Službeno lice u instituciji Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, RSe, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, ili u kantonu, gradu ili opštini ili lokalnoj zajednici ili bilo kojem organu lokalne uprave i samouprave, ili odgovorno lice koje ne primijeni, ne sprovede, ne izvrši ili na drugi način ne poštuje odluku visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, ili koje spriječi, odnosno na drugi način omete primjenu, sprovođenje ili izvršenje takve odluke, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina", glasi navedeni član zakona.

/ Anketa

Hoće li će se Milorad Dodik 16. oktobra pojaviti na Sudu BiH?
Rezultati


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije