Poznati radio reporter Nikola 'Noka' Bilić imao moždani udar

0
Radiosarajevo.ba
Poznati radio reporter Nikola 'Noka' Bilić imao moždani udar
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nikola Bilić, doajen novinarstva u Bosni i Hercegovini, izvještavao je s osam olimpijskih igara

Poznati bosanskohercegovački radio reporter Nikola Bilić trenutno je u bolnici, na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, gdje se oporavlja od moždanog udara.

Informaciju je u javnosti objavio njegov kolega, sportski novinar Sinan Sinanović.

"Poznatni radio reporter doživio je moždani udar i već 15 dana se nalazi u Kliničkom centru u Sarajevu. Podrška za Nikolu Bilića".

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

On je još dodao sljedeće:

"Čovjek, pedagog, novinar, prijatelj. Privilegija je surađivati s čovjekom kakav je Nikola "Noka" Bilić. Nikoli želimo uspješan oporavak i povratak na sportska borilišta."

Doajen bosanskohercegovačkog novinarstva Nikola Bilić bio je taj koji je iz kolijevke olimpijada Atine saopćio da je Sarajevo domaćin 14. Zimskih olimpijskih igara.

Također, prenosio je historijsku utrku kada je osvojena prva medalja na zimski olimpijskim igrama za nekadašnju Jugoslaviju.

Željama za što brži i lakši oporavak poštovanom kolegi šalje i redakcija portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije