Poznati bh. sportisti u Visokom se družili s djecom iz četiri bh. grada

0
Fena
Poznati bh. sportisti u Visokom se družili s djecom iz četiri bh. grada
Fena / Druženje u Visokom

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” organizovala je danas u Visokom druženje za štićenike domova za nezbrinutu djecu iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice.

Na otvaranje basket terena u Visokom došlo je 110 dječaka i djevojčica iz tih domova, a prisustvovali su među ostalim i poznati sportisti Sergej Barabarez, Jusuf Nurkić, Mirza Teletović, Džanan Musa, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Marica Gajić i druge javne ličnosti.

Bosanskohercegovački košarkaš Dženan Musa ocijenio je ovaj događaj izuzetno pozitivnim, kao priliku za druženje sa djecom iz domova, te da im pokažu da su uz njih.

"Prilika je to da im pokažemo da smo mi dio njih, da nismo realno ništa bolji od njih, da smo i mi ljudi od krvi i mesa, da samo ponekad igramo košarku na televiziji i mislim da je to bit ovoga svega, da se zbližimo i pokažemo da su oni dio nas", izjavio je Musa.

Jusuf Nurkić je kazao da se cijeli život bori za djecu, da oni budu prioritet našeg društva.

"Nadam se da će ovakvi projeketi zaživjeti u BiH i napraviti najbolje stvari za djecu zbog čega sam danas tu", dodao je bh. košarkaš.

Reprezentativka BiH u košarci Marica Gajić je rekla da joj je čast i zadovoljstvo biti među ovom djecom koja zaslužuju što više ovako lijepih događaja.

"Čast mi je biti i među našim najboljim sportistima i nadam se da će ovakvih događa biti što više", navela je Gajić.

Dvojica bivših bh. reprezentativaca u fudbalu Sergej Barbarez i Elvir Bolić složili su se da bi ovakvih događaja trebalo biti više dodajući da je ovo dobar početak i primjer iz kojeg se vidi da se bivši i sadašnji sportisti BiH, koji imaju neko ime u svijetu, rado odazivaju jer se radi o djeci, našoj budućnosti.

Organizvano je takmičenje u „šutiranju trojki“ za novinare i sportske zvijezde nakon čega je odigran i basket „tri na tri“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije