Poznata imena: SDA izabrala generalnog sekretara i predsjedništvo stranke

Radiosarajevo.ba
Poznata imena: SDA izabrala generalnog sekretara i predsjedništvo stranke
Foto: Fena / Sjednica GO SDA

Završena je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).

Za generalnog sekretara stranke je imenovan Halid Genjac.

Izabrani su također 14 članova Glavnog odbora, kao i rukovodstvo tog tijela, te 17 članova Predsjedništva SDA.

Članovi Glavnog odbora SDA danas su birali Predsjedništvo stranke s dvije liste. Na prvoj listi nalazili su se kandidati koji su u Predsjedništvo birani po broju glasova, dok je druga lista izglasavana aklamacijom.

Izabrani su članovi Predsjedništva SDA: Aljoša Čampara , Denijal Tulumović , Senad Bratić, Ramiz Salkić, Osman Ćatić, Sedad Dedić, Nermin Mandra, Dževad Mahmutović, Elvir Hadžiomerović, Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić.  

Sjednica Glavnog odbora SDA održana je u poslovnom centru UNITIC gdje će biti upriličena i najavljena pres-konferencija.

Izetbegović: Formiranje vlasti do kraja oktobra ako bude spremnosti za kompromis

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegovi ć očekuje da bi već u ovom mjesecu moglo doći do rješenja u vezi s formiranjem postizborne vlasti u Boni i Hercegovini jer, po njegovim riječima, "približavaju se stavovi". O detaljima nije želio govoriti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije