Poznat identitet Bosanca uhapšenog u Njemačkoj?

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet Bosanca uhapšenog u Njemačkoj?

Novi osumjičeni za teroristički napad u Parizu 2015. godine uhapšen je u njemačkom Dresdenu u noći sa 19. na 20. juni uz pomoć specijalnih snaga policije.

Njemačka: Uhapšen Bosanac zbog terorističkog napada u Parizu

Uzbuna u Dresdenu: Kako je u Mercedesu bh. tablica otkriveno 17 ručnih bombi

Objavljen snimak napada u Parizu i fotografija napadača

U Njemačkoj je uhapšen 39-godišnji muškarac, a Ambasada BiH u kontaktu je s nadležnim organima i uskoro će imati više informacija.

Brojni mediji objavili su informaciju kako je uhapšen Adis Abaz iz Zenice. U BiH je hapšen zbog organiziranog kriminala u vezi sa međunarodnim švercom oružja i droge. Osuđen je na dvije i pol godine u Bosni i Hercegovini 2011. godine zbog krijumčarenja droge, oružja i vojne opreme.

Uhapšen je i u januaru prošle godine zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju i prema zemljama Europske unije. Određen mu je pritvor, ali je ubrzo ukinut i određene su mu mjere zabrane. U martu ove godine Sud BiH je potvrdio optužnicu i tereti se da je pripadnik grupe za organizovani kriminal koja se bavila međunarodnom trgovinom opojnih droga.

"Ono što mi do sada, još uvijek nezvanično, znamo jeste da je muškarac porijeklom iz BiH uhapšen u noći sa 19. na 20. juni. Mi momentalno provjeravamo s nadležnim organima Njemačke da dobijemo više informacija, a nakon što ih dobijemo imat ćemo i zvanični stav Ambasade", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Ambasade BiH u Berlinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije