Poznat datum isplate penzija: Evo koliko iznosi najniža, a koliko najviša

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

1:7

Kod nas i penzioneri penzionere pljackaju

1: 5

Tačno ali nije isto sa 15 godina staža minimalca i sa 40 godina. I nije 1:7 nego 1:5. Sve penzije trebaju rasti jer se ne može živjeti bez minimalno 600 KM. Prosječna samostalna Penzija bi trebala pratiti prosječnu plaću umanjenu za 25%.

Ja

Braćo moja mila fali mi za jednu tonu peleta, a nema mi za maksuzije.

Leone

Tačno ali nije isto sa 15 godina staža minimalca i sa 40 godina. I nije 1:7 nego 1:5. Sve penzije trebaju rasti jer se ne može živjeti bez minimalno 600 KM. Prosječna samostalna Penzija bi trebala pratiti prosječnu plaću umanjenu za 25%. ka 1: 5 Da li mislis na 600 KM bez rezija ili sa njima? Ako je s rezijama nema sanse.

ISTINA

Da li mislis na 600 KM bez rezija ili sa njima? Ako je s rezijama nema sanse. ka Leone

ISTINA

MALO KO IMA 40 GOD STAŽA. OVI ŠTO MISLE DA SU OTKRILI SVEMIR JER IMAJU 40 GOD. STAŽA TREBA DA SE STAVE U KOŽU ONIH KOJI SU OSTALI UGLAVNOM NA NEPOŠTEN NACIN BEZ POSLA A MNOGI VEC BILI BOLESNI I U NEKIM GODINAMA. MNOGI SU OTIŠLI IZ ZEMLJE A DOSTA JE POMRLO A JEDAN DIO JE DOCEKAO TU MINIMALNU PENZIJU. KO CE NAMA PLATITI ZA TAKVA PONIŽENJA ?? NAJ BOLJE DA I TO DAMO VAMA SA 40 GOD. STAŽA PA SE NAJEDITE.

@Leone

Sve zavisi koliko ima članova u kući. Ako je tri a jedna penzija onda ne može biti ni 1200 KM. Režije nisu svakom iste. Neko ima manje neko više a zavisi i od prohtjeva. Neko voli živjeti kao i komšija koji mu ima plaću 3000 KM. a ne može razvući onih pet stoja što ima.

Realno

Niko vas nije tjerao da rmbacite 40 godina pa sad kukate sto ti penzija mala.

gost

Pa naravno da ne bi trebala biti ista mirovina onima sa 40g radnog staza i onima sa 15. To je sramota.

Sramota !

Pa naravno da ne bi trebala biti ista mirovina onima sa 40g radnog staza i onima sa 15. To je sramota.ka gost I to velika ! Ima još nešto pored svih bezobrazluka, i lopovluka - 40g (20g u BiH, 20g u inostranstvu) - PIO/MIO zadržava pravo da ne isplati nijednu pomoć onima u dijaspori !! Šta to znači ??!! Kao vele, oni imaju dovoljno"...20g je rađeno i kotizirano u BIH, I TO JE SVAČIJE PRAVO !! FUJ DRŽAVO, ODNOSNO NARODE, JER TI SI TAJ KOJI BIRA I ODLUČUJE !

/ Najnovije