Pozder: 'Sve je spremno za narednu turističku sezonu'

0
FENA
Pozder: 'Sve je spremno za narednu turističku sezonu'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nasiha Pozder i Ministri

Nasiha Pozder, ministrica okoliša i turizma FBiH, nakon drugog redovnog sastanka koji je održala sa kantonalnim ministrima, izjavila je novinarima da su učesnici izrazili zadovoljstvo rezultatima prethodne turističke sezone u FBiH, koja je prema podacima institucija bila rekordna.

"Naravno, ovi rekordni rezultati se ne mogu održati ako ne radimo zajedno na poboljšanju infrastrukture i događaja, ali i na borbi protiv sive ekonomije, odnosno na uvođenju iznajmljivača u sistem, onih koji nisu uvedeni," rekla je Pozder, napominjući da su do 29. maja otvoreni javni pozivi za sufinansiranje projekata u oblasti turizma i pozvala zainteresovane subjekte sa spremnim projektima u ovoj oblasti da se prijave.

Napomenula je da je također važno reći da smo u prethodnom periodu "otvorili određeni program sa razvojnom bankom koji se tiče subvencionisanja kreditnih obaveza, odnosno kamate prilikom uzimanja kredita od ove banke, a koji se također odnose na projekte u oblasti turizma," rekla je ministrica.

Na pragu je Nova hidžretska godina, poznato kada nastupa i gdje je centralna svečanost

Na pragu je Nova hidžretska godina, poznato kada nastupa i gdje je centralna svečanost

Na današnjem sastanku otvorena je tema zakonodavstva, napomenula je i dodala da je nakon posljednjeg sastanka u decembru formirano radno tijelo koje radi na izradi odgovarajućeg zakonodavstva u oblasti turizma i ugostiteljstva.

"Planiranje i budžetiranje, zajedno sa pripremama za narednu turističku sezonu su već u toku," rekla je Pozder.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije