Požari u Hercegovini: Zatražena i pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH

0
Radiosarajevo.ba
Požari u Hercegovini: Zatražena i pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH
Foto: Hercegovina.info / Ilustracija

Vatrogasci u Hercegovačko-neretvanskom kantonu su u protekla 24 sata imali brojne različite intervencije širom Hercegovine.

Čapljinski vatrogasci intervenirali su u Dretelju gdje su gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu i to u 2:10 sati, piše Hercegovina.info. dodajući kako je zabilježena je i jedna tehnička intervencija, a radilo se o pranju igrališta u Trebižatu.

Prema informacijama iz Operativnog centra Civilne zaštite (OCCZ) HNK iz Profesionalne vatrogasne brigade Neum (PVB Neum), požari na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do su aktivni, vatrogasci PVB Neum su na terenu i kontroliraju situaciju. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, vatrogasci ga za sada drže pod kontrolom.

U izvještaju Civilne zaštite HNK navodi se kako su ih iz DVD Stolac obavijestili da je i dalje aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom te da tu trenutno nisu ugroženi ni stanovnici ali ni stambeni i poslovni objekti.

U subotu je oko 13 sati upućen zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka.

Požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu su ugašeni.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Mostar su u 10:10 sati imali intervenciju na gašenju vatre koja je izbila na automobilu kod naselja Zalik.

Također, podsjećaju da su trava i nisko rastinje gorjeli na Buni (od 15 sati) kao i u Dolini Sunca (od 15:45 sati).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije