Požar na Čvrsnici proširio se prema rejonu Pograda, vatrogasci dežuraju 24 sata

Fena
Požar na Čvrsnici proširio se prema rejonu Pograda, vatrogasci dežuraju 24 sata
Požar na planini Čvrsnica gdje gori borova šuma i dalje je aktivan, a unatoč uspješnom djelovanju helikoptera OS BiH, broj izbačaja je bio nedovoljan za ozbiljnije zaustavljanje širenja požara.

Požar se nakon povlačenja helikoptera proširio prema rejonu Pograda, izvijestio je u subotu Operativni centar civilne zaštite HNŽ-a.

Vatrogasci 24 sata dežuraju i djeluju cisternama i naprtnjačama na požarišne točke, koje nastaju urušavanjem užarenih panjeva.

Iz CZ Jablanica smatraju da je potrebno i dalje djelovati iz zraka i tako spriječiti prodiranje požara prema platou Plase gdje se nalazi borova šuma i endemska vrsta munike.

Požar u Pologu je također i dalje aktivan na nekoliko mjesta, ali ne predstavlja opasnost po stanovništvo i imovinu.

Stanje na tom požarištu se tijekom jučerašnjeg dana pogoršalo, gdje je gorjela šuma, nisko raslinje i trava na oko 100 hektara zemljišta, a vatra je ugrožavala dvadesetak kuća.

Na terenu je bilo 12 vatrogasaca s tri vozila, a na zahtjev Civilne zaštite Mostar poslan je zahtjev za pomoć u gašenju iz zraka helikopterom OS BiH.

Aktivan je požar na području Bjelojevića u Stocu prema općini Neum, gdje gore trava i nisko raslinje, no požar trenutno ne predstavlja opasnost ni po stanovništvo, ni po imovinu.

Istovremeno, aktivan je požar na području G.Hrasnog –Podkula, gdje gore visoko i nisko raslinje na velikom prostoru, a osim njega aktivan je i požar iznad sela Hutovo, gdje na brdu gori nisko raslinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije