Povodom velike akcije čišćenja u KS, Forto poslao važnu poruku građanima

6
Radiosarajevo.ba
Povodom velike akcije čišćenja u KS, Forto poslao važnu poruku građanima
Foto: Prtscr/Facebook / Edin Forto poslao poruku gradanima

Počela je velika dvomjesečna proljetna akcija čišćenja u Kantosnu Sarajevo u okviru koje će se vršiti uklanjanje napuštenih i neregistrovanih vozila sa javnih površina i parkinga.

Tim povodom, oglasio se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto te poslao važnu poruku građanima Sarajeva.

"Vrlo je bitno da u narednim godinama ovo čišćenje za dva mjeseca treba da se pretvori u toku cijele godine kako ne bi čistili samo na proljeće, nego da podignemo svijest i da čuvamo naš okoliš i da čuvamo kao da smo u svojoj dnevnoj sobi.

Posebno je bitno za ovogodišnju akciju čišćenja je da smo obezbijedili zakonsku mogućnost da uklonimo olupine napuštena i neregistrovana vozila s javnih površina, s javnih parkinga iz naselja.

Pozivamo sve vlasnike ovih automobila da ih sami uklone, a ako to ne urade u narednom periodu u toku ove akcije čišćenja, mi ćemo ukloniti ta vozila, a kada dođu da traže svoja vozila onda ćemo im napisati kaznu.

Želimo ukloniti sva napuštena i neregistrovana vozila, sve olupine iz naselja kako bi naši građani imali gdje parkirati, ali i kako bi iz sigurnosnih razloga napokon očistili te olupine", poručio je Forto putem Facebook profila Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, jutros je priređen defile vozila KJKP RAD Sarajevo.

U toku akcije planirano je ručno i mašinsko čišćenje, uklanjanje divljih deponija, pranje, dezinfekcija opravka kontejnera i zamjena dotrajalih posuda za otpad, te pranje javnih površina.

KJKP RAD je napravio raspored aktivnosti po općinama, a prva na redu je općina Stari Grad, gdje će akcija trajati od danas pa do 24. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije