Povodom nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji: Oglasilo se Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pomozimo našoj dj..i

U Sarajevu se događa svojevrsni bunt generacije koja trenutno pohađa srednju školu. Lažne dojave i svakodnevni fizički i drugi sukobi. Sa njima treba razgovarati, nezadovoljstvo školom i društvom među njima je ogromno. Mladi žele toliko toga da nam kažu i ovo je njihov vrisak i poziv u pomoć. Biće još gore ako se stručnjaci hitno ne uključuje u ovaj svojevrsni fenomen koji traje već duže vrijeme i već sada ostavlja ozbiljne posljedice na društvo u cjelini. Ministrica Hota je podkapacitirana političarka i neće biti ozbiljih poteza iz tog pravca. Struka se mora sama aktivirati.

Podkapacitirani

U Sarajevu se događa svojevrsni bunt generacije koja trenutno pohađa srednju školu. Lažne dojave i svakodnevni fizički i drugi sukobi. Sa njima treba razgovarati, nezadovoljstvo školom i društvom među njima je ogromno. Mladi žele toliko toga da nam kažu i ovo je njihov vrisak i poziv u pomoć. Biće još gore ako se stručnjaci hitno ne uključuje u ovaj svojevrsni fenomen koji traje već duže vrijeme i već sada ostavlja ozbiljne posljedice na društvo u cjelini. Ministrica Hota je podkapacitirana političarka i neće biti ozbiljih poteza iz tog pravca. Struka se mora sama aktivirati. ka Pomozimo našoj dj..i hajde ne rise. Kakav bunt , sta nam to hoce da kazu, da im skola nije potrebna. Kako su ih roditelji odgojili takva su a ne ministarstvo obrazovanja. Jedino da ukinemo obavezno skolovanje, onda bi bili zadovoljni i oni i roditelji kojima je tesko brinuti se za djecu. Šta ti to znaci ,,podkapacitirana,,? Vidim u svakom komentaru upotrebljavas tu rijec ? Nemam veze sa ministriçom i sa trojkom ali ne volim kada neko neosnovano nekog optuzuje.

Nadimak...

Da zakljucimo: RODITELJI ZAKAZALI!!!! Trka za dunjalukom i *****ijalnim a djeca postala kao ukras i obaveza...niko ne radi sa njima,niko ne prica sa njima,niko nikoga ne postuje,blud,nemoral,kyrvaluk i brza muzika (zivot) postalo mjerilo svega...ovo je jos dobro kako ce biti za 10-15 godina dok nova generacija stasa...

ko zna

Trojka je uvela nasilje i neznanje kao društveno prihvatljivo ponašanje i sada imamo rezultat. Kada je još neka politička stranka bila povezivana sa narko kartelima i podzemljem, a ministrica obrazovanja dolazi baš iz takve stranke. Rezultat je vidljiv.

Roditelj

Sto me kazu da su siledzije u Bosnjackoj djeca biznismena i naravno djeca od skolskog osoblja. Naravno, kao i mnoge druge stvari i to ce uprava skole zataskati. Ministrica nesposobna i nema nikakvu viziju.

***

***

Neuka nestručna nesposobna

hajde ne rise. Kakav bunt , sta nam to hoce da kazu, da im skola nije potrebna. Kako su ih roditelji odgojili takva su a ne ministarstvo obrazovanja. Jedino da ukinemo obavezno skolovanje, onda bi bili zadovoljni i oni i roditelji kojima je tesko brinuti se za djecu. Šta ti to znaci ,,podkapacitirana,,? Vidim u svakom komentaru upotrebljavas tu rijec ? Nemam veze sa ministriçom i sa trojkom ali ne volim kada neko neosnovano nekog optuzuje. ka Podkapacitirani Problemi ogromni, samo stručnjaci mogu da se bave njima jer imaju znanje i iskustvo. Što se tiče komunikacije sa ovom školskom generacijom. Kompletno društvo, stanje nacije i institucije su doveli do ovoga. Svi mi.

S S faktor

Pa sta je s vama ljudi?Nije aktelna ministrica bila u njihovom životu od rođenja !Zna se do koje godine se djeca mogu istinski vaspitavati,sve poslije je nadgradnja i edukacija!Temeljni odgoj i navike djece stiču se najkasnije do desete godine života ? Kada je bilo koji pojedinac mogao da napravi čudo ,ako i druge okolnosti nisu pozitivne!Ostavite se političkih i personalnih sukoba koje nameću interesne grupe ,zbog zadržavanja stečenih pozicija ,benefita i enormnih primanja ! Vidite da su spremni na sve !

Zašto vam smeta ova riječ ?

hajde ne rise. Kakav bunt , sta nam to hoce da kazu, da im skola nije potrebna. Kako su ih roditelji odgojili takva su a ne ministarstvo obrazovanja. Jedino da ukinemo obavezno skolovanje, onda bi bili zadovoljni i oni i roditelji kojima je tesko brinuti se za djecu. Šta ti to znaci ,,podkapacitirana,,? Vidim u svakom komentaru upotrebljavas tu rijec ? Nemam veze sa ministriçom i sa trojkom ali ne volim kada neko neosnovano nekog optuzuje. ka Podkapacitirani Kada NETKO nema adekvatan kapacitet za posao koji obavlja,ili nije dovoljno sposoban da radi taj posao,kaže se potkapacitiran a ne podkapacitiran…

Nakon svega,znali smo

Svaki komentar svodi se personalno na aktuelni ministricu!Uopce ne podržavam bilo koga!Znali smo da će doći sve velike nepravilnosti i devijacije u našem društvu doći na naplatu!Drustvo smo poremećenih vrijednosti,stela, korupcija,nepotizam stranačka podobnost,neobrazovanost ,nekultura,kupljene diplome…kako je moglo biti drugačije ?Nisu blesave uspješne zemlje sto su se izborile za vladavinu zakona i prava, jer ove pobrojane pošasti uništavaju svako društvo ,i one će se reflektirati sve građane ,bez izuzetka!

Bili

To je neka greška,takvo što nije moguće u toj ustanovi

Sve škole imaju problem

Sto me kazu da su siledzije u Bosnjackoj djeca biznismena i naravno djeca od skolskog osoblja. Naravno, kao i mnoge druge stvari i to ce uprava skole zataskati. Ministrica nesposobna i nema nikakvu viziju. ka Roditelj

Ministrica

Djeca su ogledalo svojih roditelja, koji se sa nipodištavanjem odnose prema nastavnicima, svaki drugi roditelj od njih bolje zna kako voditi nastavu redovnu, online. Ne uče djecu da ikoga poštuju, pogledajte ih samo kako se ponašaju u gradu, prevozu, naravno čast ponekim izuzecima. A ministricin pravilnik će doprinijeti tome da tek sad nikako nećete moći kazniti počinioca loših djela. Momci koji su maltretirali mlađeg učenika u Bošnjačkoj će po ministricinom pravilniku najprije 3 mjeseca biti tetošeni, a ne adekvatno kažnjeni. Znači sve što je naturila za svog mandata je loše, ali postoje očigledno ljudi oko nje koji joj se dodvoravaju i tapšu i svima nanose štetu, ličnih interesa. Nikada prosvjetna zajednica nije bila nezadovoljnija ministrom obrazovanja kao što je sada.

/ Najnovije