Povećanja po godinama staža: Evo koliko će sada iznositi penzije u ovom dijelu BiH

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Doslo vrijeme

Doslo vrijeme da su penzije vece od plata.

Gvj nmhhzvcell

Veci je moj boracki dodatak u federaciji,od penzije 15 godina,stvarno loše zivite u rs entitetu,u federaciji najniza 560km.

Realno

-do 15 godina penzijskog staža – 300,61 Ha? Je li u RS ne vazi da nemas pravo na penziju ako nemas minimum 15 godina radnog staza???

KLM

Mnogi se vrate u Bosnu sa mirovinom iz inozemstva i prikljuce na pio/mio zagarantovanu minimalnu iako im po stazu nebi pripala. Tako se na racun sredstava mirovinskog fonda i njima nadopunjuje do zagarantovane minimalne, mada sa donesenom mirovinom iz inozemstva za to nema potrebe. Usput se naslone na optereceni zdravstveni sustav u koji su malo ulagali dok su radili u inozemstvu i finansirali njihovo zdravstvo.

KLM

Nije ovo los prijedlog, bar za povratnike sa ino mirovinama.

Vela

Lažete, ja imam punih 40 godina staža i penziju od 470.00 KM

Bosanac

***

HUKA

To Srbalji samo Srbujte i pasite travu J vas Duduk u mozak.

Banja Luka

Tih 420 KM nije dovoljno ni za račune da platim.Za što sam ja radila blizu 30.godina.Samo otimate i kradete.

/ Najnovije