Povećane plate policijskih službenika FUP-a: Evo koliko sad iznosi osnovica

1
Radiosarajevo.ba
Povećane plate policijskih službenika FUP-a: Evo koliko sad iznosi osnovica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FUP / Ilustracija

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i predsjednik Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihret Rotić potpisali su danas Sporazum o osnovici za obračun plata policijskih službenika.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ovlastila je federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Sporazum o osnovici za obračun plata policijskih službenika sa Sindikatom službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Sporazumom o osnovici za obračun plata policijskih službenika utvrđena je osnovica za obračun plate u iznos od 425 KM, a što će rezultirati povećanjem plaća policijskih službenika Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako će nastaviti poduzimati aktivnosti na poboljšanju statusa policijskih službenika Federalne uprave policije, a posebno je istakao važnost njegovanja jedinstva policijskih službenika, državnih službenika i namještenika u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihret Rotić zahvalio se ministru Isaku na zalaganju i aktivnostima koje poduzima kako bi se poboljšao status policijskih službenika i ojačao rad Federalne uprave policije.

"Ovom prilikom zahvaljujemo se premijeru Nerminu Nikšiću i kompletnoj Vladi Federacije BiH, a posebno Vama zbog iskrenog zalaganja da se ojača rad Federalne uprave policije i kompletnog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova", poručio je Rotić.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije