Major general iz Dubai policije posjetio KPZ Zenica: Poznato o čemu je razgovarao s Rusmirom Isakom

4
Radiosarajevo.ba
Major general iz Dubai policije posjetio KPZ Zenica: Poznato o čemu je razgovarao s Rusmirom Isakom
Foto: Facebook / Abdullah Ali Al Ghaithi i Rusmir Isak

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak i Ivica Dujmović, zamjenik direktora, održali su danas, 22. januara 2024, sastanak s major generalom Abdullah Ali Al Ghaithi, pomoćnikom komadanta za operativne poslove Dubai policije.

Kako se doznaje, s major generalom iz Dubaija su razgovarali o mogućnosti učešća tima zatvorskih policajaca Kazneno-popravnog zavoda Zenica na Međunarodnom takmičenju pripadnika specijalnih jedinica - The UAE SWAT Challenge koje se održava svake godine u Dubaiju, u Ujedinjenim arapskim emiratima.

Na sastanku su razgovarali o načinu funkcionisanja zatvora u Dubaiju te su razmijenili informacije o načinu tretiranja zatvorenika s posebnim aspektom na poštivanje ljudskih prava i sloboda te mogućnostima resocijalizacije.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Direktor Isak je major generalu Al Ghaithi prezentirao uvjete u kojima borave zatvorenici u zatvorskim prostorijama Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao ga sa mjerama i aktivnostima koje planira poduzeti u narednom periodu kako bi unaprijedio rad ove institucije.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će uspostaviti bolju saradnju u cilju razmjene iskustava i poboljšanja uvjeta rada nadležnih institucija.

I Ramo Isak (sredina) na sastanku
Foto: Facebook: I Ramo Isak (sredina) na sastanku

Sastanku je prisustvovao i Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, koji se nešto ranije također sastao s major generalom Al Ghaithijem. Tema je bila također - The UAE SWAT Challenge.

Na sastanku su razgovarali o mogućnosti da se koordinacija o učešću na ovom takmičenju ubuduće vrši putem Federalnog MUP-a kao i o uspostavljanju intenzivnije saradnje Federalnog MUP-a sa policijom Dubaija. Major general Ali Al Ghaithi ukazao je ministru Isaku na prednosti koje donosi učešće na ovom takmičenju koje je pored sportskog nadmetanja odlična prilika i za ostvarivanje saradnje između specijalnih jedinica iz cijelog svijeta. Također ga je upoznao sa detaljima takmičenja koje podrazumijeva prezentiranje znanja i vještina elitnih policijskih timova.

Major general, saopćeno je iz kabineta ministra, pohvalio je napore ministra Isaka na poboljšanju sigurnosne situacije u Federaciji BiH i jačanju Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije