Održan sastanak u KPZ Zenica, prisustvovao i Rusmir Isak: Donesena tri zaključka

3
Radiosarajevo.ba
Održan sastanak u KPZ Zenica, prisustvovao i Rusmir Isak: Donesena tri zaključka
Foto: Ustupljena fotografija / Sastanak u KPZ Zenica

U Kazneno-popravnom zavodu Zenica održan je sastanak sa direktorom KPZ Zenica Rusmirom Isakom i njegovim zamjenikom i pomoćnikom direktora.

Ispred sindikata na sastanaku su bili prisutni predsjednik sindikata Samir Kurtović, predsjednik SO KPZ FBiH Kemal Arnaut i predsjednik podruznice KPZ Zenica Haris Kavazović.

Na sastanku je otvoren jako kvalitetan socijalni dijalog gdje je direktor KPZ Zenica Isak dao punu podršku sindikatu i Sindikalnoj podruznici KPZ Zenica koja ima preko 300 članova sindikata.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je upoznao direktora sa aktivnostima sindikata i strategijom u cilju poboljšanja uslova rada za KPZ FBiH. Predsjednik SO KPZ FBiH Kemal Arnaut je prezentirao prijedloge Sindikalne organizacije.

Nakon usaglasavanja socijalnog dijaloga, doneseni su zaključci:

– Da se usaglasi sa federalnim ministrom pravde g-dinom Vedranom Škobićem formiranje komisije u cilju dopune Odluke Vlade FBiH radi povoljnijeg penzionisanja uposlenika koji imaju direktne kontakte sa zatvorenicima u skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.

– Da se izmjenama Pravilnika reguliše plaćanje produženog rada

– Da se unutrašnji Pravilnici usklade sa novim Kolektivnim ugovorom

Dogovoren je nastavak saradnje i data je puna podrška sindikata direktoru KPZ Zenica Rusmiru Isaku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije