Potvrdio ministar: U BPK Goražde povećan broj oporavljenih

Fena
Potvrdio ministar: U BPK Goražde povećan broj oporavljenih

Epidemiološka situacija na području Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde je stabilna i nema novoinficiranih osoba koronavirusom, potvrdio je ministar zdravstva tog kantona Eniz Halilović.

Po njegovim riječima, povećan je broj oporavljenih osoba.

"U BPK Goražde trenutno su četiri osobe inficirane koronavirusom, dok je oporavljeno 18 osoba, tako da smo zadovoljni trenutnim stanjem na području kantona. Svi ovi rezultati, kao i pohvale koje smo dobili sa nivoa Federacije BiH, dokaz su da smo ispoštovali sve planove i mjere koje su naložene", istakao je Halilović.

Naglasio je da ipak nema mjesta opuštanju, s obzirom na povećanje broja zaraženih u cijeloj državi.

"Moramo biti oprezni i dalje se pridržavati svih mjera i uputa. Dosad je u BPK Goražde testirano više od 1000 osoba, a ona će biti i nastavljena. Testova ima dovoljno, oko 4.000 na raspolaganju. Zdravstvene ustanove na području kantona trenutno su dobro snabdjevene zaštitnom medicinskom opremom nužno za funkcionisanje u ovoj situaciji", kazao je ministar zdravstva BPK Goražde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije