Potvrđeno: Željka Cvijanović pokrenula mehanizam zaštite vitalnog interesa bh. entiteta RS

6
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Željka Cvijanović pokrenula mehanizam zaštite vitalnog interesa bh. entiteta RS
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović pokrenula je mehanizam zaštite vitalnog interesa bh. entiteta RS zbog preglasavanja na redovnoj sjednici Predsjedništva u srijedu, 21. juna, po pitanju dvije tačke iz domena vanjske politike, potvrđeno je u Kabinetu predsjedavajuće Predsjedništva BiH za medije iz RS.

Mehanizam zaštite vitalnog interesa Cvijanović je podnijela po tački Prijedlog zaključka za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Balkanu, Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Balkanu.

Ona je ovaj mehanizam pokrenula i po tački Prijedlog zaključka za usvajanje Akcionog plana za sprovođenje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

Cvijanović je pokrenula mehanizam zaštite vitalnog interesa RS u roku predviđenim Ustavom BiH i Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH.

Konačnu odluku o navedenim tačkama donijet će Narodna skupština RS na posebnoj sjednici koja bi, prema proceduri, trebala biti održana u narednih 10 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije