Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Policiji ZDK nije prijavljen napad na autobuse iz Teslića

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Policiji ZDK nije prijavljen napad na autobuse iz Teslića
MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Uprava policije MUP-a ZDK nije juče zabilježila niti jedan incident tokom prolaska autobusa kroz Jelah koji su prevozili građane Teslića na protestno okupljanje u Doboju, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba u Upravi policije MUP-a ZDK.

U petak, 1. septembra mediji u manjem bh.entitetu RS pisali su da su građani Teslića, koji su su se vraćali iz Doboja s prosvjeda podrške institucijama RS, napadnuti u središtu Jelaha.

"U vezi vašeg upita o navodnom napadu na kolonu vozila koja su se vraćala sa protestnog okupljanja iz Doboja prema Tesliću u mjestu Jelah, općina Tešanj, obavještavamo Vas da službenici Policijske stanice Tešanj nisu evidentirali direktno obraćanje ili prijavu eventualno oštećenih lica.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Također, policijske patrole koje su bile raspoređene dionicom kretanja vozila koja su se vraćala sa protestnog skupa, nisu zabilježile niti jedan incident. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj u saradnji sa kolegama iz Policijske stanice Teslić vrše provjeru navoda prijave koja je zaprimljena od strane službenika Policijske stanice Teslić koja je dana 01. septembra 2023. godine u 21.10 sati, obaviještena putem telefona od strane lica lice koje nije dalo svoje identifikacione podatke da je u mjestu Jelah oko 19.30 od strane više lice lica bacano kamenje u pravcu kolone vozila koja su se vraćala sa protestnog skupa.

Obzirom da anonimni prijavitelj nije dao podatke o identitetu oštećenih lica, vozila niti lokaliteta na kojem se navodno dogodio incident, u toku je vršenje provjera u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i navoda zaprimljenje prijave", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije