Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Korona ušla i na Sarajevski aerodrom

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Korona ušla i na Sarajevski aerodrom
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Novi soj koronavirusa ušao je i na na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kako saznajemo zaražen je generalni direktor Aerodroma Alan Bajić.

Nezvanično, svi uposlenici sa kojima je novi direktor komunicirao moraju u samoizolaciju, a ako budu imali simptome morat će na testiranje.

Podsjetimo, Bajić je zamijenio Armina Kajmakovića na ovoj poziciji kada ga je Vlada FBiH prošle sedmice imenovala na poziciju v.d.

Podsjećamo, u protekla 24 sata, u Federaciji BiH testiran je 1.041 uzorak, od kojih je 137 bilo pozitivno na COVID-19, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U RS-u je koronavirus potvrđena je kod još 86 osoba u RS-u, a jedna osoba je preminula u posljednja 24 sata, potvrđeno je sa Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 30 оsоbа је iz Bаnjа Lukе, оsаm iz Višеgrаdа, sеdаm iz Istоčnоg Nоvоg Sаrајеvа, šеst iz Istоčnе Ilidžе, pеt iz Fоčе, čеtiri iz Rоgаticе, pо tri iz Kоtоr Vаrоšа i Lаktаšа, pо dviје iz Dоbоја, Dеrvеntе, Mоdričе, Mrkоnjić Grаdа, Pаlа, Srpcа i Tеslićа, pо јеdnа iz Bеrkоvićа, Gаckа, Knеžеvа, Priјеdоrа, Pеtrоvа i Prnjаvоrа.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije