Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Elvir Resić novi bh. konzul u Chicagu

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Elvir Resić novi bh. konzul u Chicagu
Foto: Stav / Elvir Resić

Elvir Resić, bivši direktor Televizije Sarajevo, JP Poljoprivredno dobro Butmir i predsjednik Općinske izborne komisije u sarajevskoj Općini Novi Grad, bit će novi konzul Bosne i Hercegovine u Chicagu, potvrđeno je Radiosarajevo.ba iz izvora u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Piše: F. V.

Resić, koji je imenovan na prijedlog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, danas je obavio završni razgovor u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Riječ je o zvaničnom razgovoru koji se obavlja pred polazak na određenu destilaciju.

U ovom slučaju riječ je o iznimno važnoj diplomatskoj poziciji u Sjedinjenim Američkim Državama. Resić će, saznajemo, put Amerike već narednih dana.

Završnom razgovoru u MVP BiH prisustvovali su bivši ambasador BiH u Austriji, Saudijskoj Arabiji i SAD Haris Hrle, bivši ambasador BiH u Maleziji i imenovani ambasador u Kini Tarik Bukvić, imenovana ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević i drugi.

Resić je, podsjetimo, prije direktorskih funkcija i sada dipomatije bio i savjetnik SDA-ovog načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića.

Također, na prijedlog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, podsjetimo, nedavno je na dužnost ambasadora BiH u Washingtonu stupio Bojan Vujić, bivši direktoru banjalučke firme "Prointer ". Vujić je bh. javnosti poznatiji kao kontakt osoba s američkim lobistima ispred SNSD-a.

"Prointer " je poznat po tome što izlazi kao pobjednik na svakom tenderu javih preduzeća i institucija RS-a,  a javna je tajna da iza firme "Prointer " stoji Igor Dodik, sin srpskog člana Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije