Sud BiH odbacio zahtjev Tužilaštva: Osman Mehmedagić može obavljati dužnost

16
Radiosarajevo.ba
Sud BiH odbacio zahtjev Tužilaštva: Osman Mehmedagić može obavljati dužnost
Foto: Glas Srpske / Osman Mehmedagić

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), te Mehmed Pekić, rukovoditelj OSA-e, optuženi zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlasti, mogu nastavljati obavljati svoju dužnost, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Tužilaštvo BiH je uputilo prijedlog da se za optužene Mehmedagića i Pekića izrekne mjera zabrane obavljanja službene dužnosti direktora i uposlenika OSA-e i zabrana kontakta s uposlenicima OSA-e BiH, kako bi se postupak mogao neometano voditi, a njihov prijedlog Sud Bosne i Hercegovine je - odbio.

Podsjetimo, radi se o slučaju izuzimanja dokumentacije uz državne firme "BH Pošte", a koja se odnosi na podnošenje anonimne prijave protiv Mehmedagića. 

Naime, Mehmedagić je naložio Pekiću da istraži ko je protiv njega podnio anonimnu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH tereti ih za zloupotrebu položaja i ovlaštenja jer su kao službene i odgovorne osobe u institucijama BiH prekoračile granice svog ovlaštenja i drugom nanijeli štetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije