Dodik podržao optužnicu protiv Mehmedagića

4
Radiosarajevo.ba
Dodik podržao optužnicu protiv Mehmedagića
Foto: Slobodna Bosna / Dodik i Mehmedagić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se prema svakom službeniku i imenovanom licu u organima Bosne i Hercgovine moraju preduzeti određene mjere ukoliko se protiv njega podigne optužnica.

"Vjerujem da će tako i biti", rekao je Dodik novinarima u Šipovu osvrćući se na činjenicu da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv direktora Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice i zaposlenog u toj agenciji Muhameda Pekića

On je rekao da tužioci treba da rade svoj posao.

"Mnogo je spekulacija oko toga i to treba da bude završeno na način da sve bude u skladu sa zakonom. U tom pogledu mislim da postoje obaveze u Savjetu ministara da se prema svakom službeniku i imenovanom licu u organima BiH moraju preduzeti određene mjere ukoliko se protiv njega podigne optužnica", poručio je Dodik.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mehmedagića i Pekića, koji je rukovodilac Odsjeka za sayber sigurnost OSA zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije