Potvrđeno: Novalić i Džindić negativni na COVID-19

F. V.
Potvrđeno: Novalić i Džindić negativni na COVID-19
Foto: Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić negativni su na zarazu izazvanu novim sojem koronavirusa [SARS-CoV-2], koji uzrokuje infekciju COVID-19.

"Premijer i ministar su obavili testiranje. Prije 15 minuta je stigao nalaz i obojica su, srećom, negativni, kazao je za Radiosarajevo.ba Zoran Blagojević, PR savjetnik premijera Federacije BIH Fadila Novalića.

Naime, u Konjicu je 11. marta svečano obilježena 70. godišnjica privrednog uspjeha kompanije za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“.

Obilježavanju su prisustvovali Novalić i Džindić.

Na navedenom događaju bilo je više od 180 zvanica i gostiju. No, kasnije je utvrđeno da je jedan direktor kompanije sektora namjenske industrije iz Srbije, koji je prisustvovao ovom skupu, zaražen koronavirusom.

Tokom zabave koja je uslijedila poslije svečanog djela obilježavanja značajnog datuma za „Igman“, navedeni direktor se našao u stanju "kranje raskomočenosti" te je, navodno, grlio prisutne, plesao, pa čak i pjevao prisutnima na mikrofon.

Prema našim saznanjima, Novalić i Džindić nisu bili u bliskom kontaktu sa gostom iz Srbije ni tokom zvaničnog dijela manifestacije, niti poslije, ali su iz predostrožnosti prema ostalim članovima Vlade FBiH i uposlenicima federalnih institucija obavili testiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije