Potvrđeno: Nova dva slučaja zaraženih virusom COVID-19 u BiH

Fena
Potvrđeno: Nova dva slučaja zaraženih virusom COVID-19 u BiH

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu večeras je potvrdio još dva pozitivna slučaja na koronavirus u Unsko-sanskom kantonu (USK), pa je u tom dijelu Bosne i Hercegovine sada zaraženo šest osoba, dok su i dva smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19.

"Jutros smo iz Kantonalne bolnice u Bihaću poslali tri uzorka i dobili smo potvrdu za dva pozitivna testa. Radi se o ženi iz Bužima i muškarcu iz Bihaća, koji nisu životno ugroženi. Gospođa je insistirala na obaveznoj kućnoj samoizolaciji, iako je kod nje konstatirana upala pluća, dok su kod Bišćanina za sada primjetni samo blaži simptomi bolesti",  istakao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Žena iz Bužima i muškarac iz Bihaća navodno su bili u ranijem kontaktu s osobama iz zemalja sa izraženom transmisijom koronavirusa, odnosno građanima Bosne i Hercegovine koji borave i rade u Austriji i Njemačkoj.

Danas u poslijepodnevnim satima, u Kantonalnoj bolnici u Bihaću potvrđena je smrt starijeg muškarca iz Bosanske Krupe, koji je proveo nekoliko dana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti i već je bio narušenog zdravstvenog stanja. Ranije je konstatirana smrt starije žene iz Bihaća, također hroničnog bolesnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije