Potvrđeno: FUP preuzeo istragu ubistva Amre Kahrimanović

0
N. O.
Potvrđeno: FUP preuzeo istragu ubistva Amre Kahrimanović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FUP / Ilustracija

Federalna uprava policije preuzela je istragu u slučaju ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

"FUP je preuzeo istragu u ovom predmetu. Iz istrage je isključen MUP TK. To je sve što trenutno smijemo kazati jer je istraga u toku", potvrdio je Emil Sućeska, glasnogovornik Federalne uprave policije, za portal Radiosarajevo.ba.

Federalna uprava policije je formirala tim od sedam inspektora koji istražuje brutalno ubistvo Amre Kahrimanović u Tuzli.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

FUP djeluje po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona je isključeno iz istrage jer je osumnjičeni, Elvis Ćustendil, bio pripadnik tog ministarstva, a ujedno i počinitelj ovog gnusnog zločina.

Podsjetimo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle je osumnjičen da je ubio suvlasnicu ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amru Kahrimanović, oko 21 sat, 7. februara.

Ona je tada došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Tokom dana, oglasili su se iz Sindikata policije MUP-a TK , a njihovo saopćenje možete pročitati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije