Potvrđeno: Fadil Novalić ostao bez mandata u Parlamentu FBiH

7
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Fadil Novalić ostao bez mandata u Parlamentu FBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine oduzela je mandat Fadilu Novaliću na mjestu zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Ovu odluku komisija je donijela na hitnoj sjednici u Sarajevu u ponedjeljak, 19. februara.

"Utvrđuje se da Fadilu Novaliću mandat prestaje sa danom 26. januara ove godine kada je presuda Suda BiH postala pravosnažna. Dodjela mandata će se izvršiti nakon pravosnažnosti presude", rečeno je na sjednici Centralne izborne komisije BiH.

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Posjetimo, Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je u januaru drugostepenu pravosnažnu odluku u predmetu "Respiratori". Sud BiH je tada potvrdio prvostepenu osuđujuću presudu, čime je potvrđena kazna zatvora za Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Solak na jedinstvenu kaznu od šest godina, a Hodžić na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja. "F.H. Srebrena malina" je proglašena odgovornom što je raspolagala protivpravno stečenom imovinom i novčano kažnjena sa 200.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije