Potvrđeno: Enis Hasanović SDP-ov kandidat za ministra zdravstva Kantona Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Enis Hasanović SDP-ov kandidat za ministra zdravstva Kantona Sarajevo
Foto: Facebook / Ministri Magoda, Šteta i Pavić-Pečenković i Davor Čičić

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine za ministra zdravstva Kantona Sarajevo je Enis Hasanović, aktuelni direktor kantonalnog Zavoda za zaštitu žena i materinstva, saopćio je Kantonalni odbor SDP-a u Sarajevu.

Na sjednici kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo, članovi odbora za novog ministra zdravstva Kantona Sarajevo odabrali su Enisa Hasanovića.

"Pored doktora Hasanovića, ponosni smo što smo imali još kvalitetnih prijedloga i sigurni smo da će svi zajedno doprinositi kvalitetnijem razvoju zdravstva u kantonu i šire", napisali su u saopćenju za javnost.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Kantonalni odbor SDP-a naveo je da će budući ministar Hasanović sa velikim iskustvom i znanjem poboljšati zdravstveni sektor sarajevskog kantona.

"Ministru Vraniću se zahvaljujemo na trudu i zalaganju tokom trajanja mandata, posebno u vremenu pandemije koronavirusa i želimo mu mnogo uspjeha u budućem radu", naveli su iz Kantonalnog odbora SDP-a.

Kćerka legendarnog Dragana Vikića, mogla bi ući u Skupštinu KS umjesto Irfana Čengića

Kćerka legendarnog Dragana Vikića, mogla bi ući u Skupštinu KS umjesto Irfana Čengića

Uz ministarstvo zdravstva, SDP će nastaviti voditi još tri ministarstva u Vladi Kantona Sarajevo: ministarstvo socijalne politike i rada, ministarstvo kulture i sporta, te ministarstvo saobraćaja.

Kandidati za te resore su dosadašnji ministri Enda Pavić Pečenković, Kenan Magoda i Adnan Šteta.

Enis Hasanović i Srđan Mandić
Foto: Općina Centar: Enis Hasanović i Srđan Mandić

Ko je Enis Hasanović?

Enis Hasanović je rođen 1970. u Skoplju, gdje je završio Medicinski fakultet, a specijalizirao je iz oblasti ginekologije i akušerstva na KCUS-u. Kroz svoj radni vijek u Goraždu i Sarajevu bio je doktor opšte medicine, šef hitne službe, šef dispanzera za žene, ginekolog i šef službe na Ilidži pri Zavodu za zaštitu žena i materinstva, a od 2020. godine je direktor ovog Zavoda. Učesnik je velikog broja seminara i konferencija, dobitnik značajnog broja nagrada i priznanja za razvoj ginekologije. Značajan doprinos dao je razvoju zdravstvenih ustanova i sa timovima uspješno omogućio akreditovanje i certifikaciju više zdravstvenih institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije