Potvrđeno: Doktorica iz KS zaražena, svi kontakti u samoizolaciji

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Doktorica iz KS zaražena, svi kontakti u samoizolaciji
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Vrazova

Doktorica porodične medicine, koja je zdravstvene usluge pružala u ambulanti Velešići, pozitivna je na COVID-19, potvrđeno je i zvanično iz JU Dom zdravlja KS, o čemu je Radiosarajevo.ba jutros izvijestio.

"Menadžment JU Dom zdravlja KS poduzeo je sve neophodne korake koji su predviđeni u datim okolnostima. U saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS detektovani su i svi primarni kontakti, te im je u skladu sa algoritmom postupanja određena mjera samoizolacije", navedeno je u saopćenju.

Higijensko-epidemiološka služba JU Dom zdravlja KS u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS izvršila je dezfinekciju ambulante porodične medicine Velešići.

"U novonastaloj situaciji menadžment Ustanove reorganizacijom kadra obezbijedio je da ambulanta Velešići i dalje radi u dvije smjene, kako bi pacijenti koji pripadaju ovom lokalitetu mogli nesmetano ostvariti svoje zdravstvene usluge", saopćeno je.

Doktorica iz ambulante u Sarajevu pozitivna na COVID-19

null

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije