Potvrđena optužnica protiv tri bivša direktora zavoda "Pazarić"

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv tri bivša direktora zavoda "Pazarić"
FOTO: Arhiv / Zavod Pazarić

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv tri bivša direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Optužnica je potvrđena protiv Jasmina Ćerimagića, Senade Muharemović i Redžepa Salića zbog krivičnih djela nesavjestan rad u službi i sprečavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu maloljetnika.

Terete se da su od 2009. do 2019. godine dok su obnašali direktorske pozicije u Zavodu, propuštanjem dužnosti nadzora i stalnog praćenja tjelesnog i duševnog stanja štićenika od strane stručnog i medicinskog osoblja, nesavjesno postupili u vršenju dužnosti, uslijed čega je nastupila teža povreda, tačnije, teško ugrožavanje zdravlja i razvoja maloljetnika Zavoda.

Napomenimo da je Sabina Ćudić, predstavnica Naše stranke ranije napomenula da se diže optužnica zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nesavjestan rad u službi, sprječavanje i neizvršavanje mjera u zaštiti maloljetnih lica.

Podsjetimo da je Ćudić prije više od godinu dana na konferenciji za novinare pokazala snimke iz ovog Zavoda koji su šokirali javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije