Potvrđena optužnica protiv Alvina Šetić

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Alvina Šetić
Foto: AA / Zgrada Tužilaštva SBK

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Alvina Šetić zbog izvršenog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predmetna optužnica je potvrđena u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Optuženom se stavlja na teret da je u neutvrđenom vremenskom periodu tokom 2022. godine pa sve do 15.04.2022. godine na području općine Bugojno, neovlašteno u više navrata prodavao opojnu drogu cannabis za novčani iznos od 10 i 20 KM. 

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Potvrđeno: U Sarajevu zaplijenjena 52 kilograma kokaina

Potvrđeno: U Sarajevu zaplijenjena 52 kilograma kokaina

"Dana 15.04.2022. godine u večernjim satima na području općine Bugojno prilikom pretresa porodične kuće i motornog vozila Alvina Šetić od strane ovlaštenih službenika SKP-a MUP Travnik pronađeno je: opojna droga cannabis upakovana u pvc vrećicu rozo-bijele boje, opojna droga amfetamin, crna pvc kartica sa natpisom "HIFA PETROL", narandžasta pvc kartica sa natpisom "Hej SIM" na kojim predmetima se nalaze tragovi psihoaktivne supstance amfetamin, te siva digitalnu vaga dimenzija cca 12x6x2 cm sa prozirnim plastičnim poklopcem na kojoj se nalaze tragovi psihoaktivne supstance amfetamin i tetrahidrokanabinol (THC).

Opojna droga je s obzirom na vrstu, količinu te način pakovanja namijenjena daljoj prodaji, te je navedena opojna droga i predmeti sa tragovima psihoaktivnih supstanci amfetamin i tetrahidrokanabinol (THC) oduzeti od strane ovlaštenih službenih osoba SKP-a MUP Travnik uz izdate potvrde o privremenom oduzimanju predmeta.

Postupjući tužilac je u optužnici predložio sudu trajno oduzimanje opojne droge koja je izuzeta od optuženog Alvina dana 15.04.2022. godine, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije