Važno: Potpuno obustavljen saobraćaj kroz tunel Vranduk

Radiosarajevo.ba
Važno: Potpuno obustavljen saobraćaj kroz tunel Vranduk
FOTO: Fena / Radovi na tunelu Vranduk

Zbog izvođenja neophodnih radova trenutno je obustavljen saobraćaj kroz tunel Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila.

Tunel Vranduk - rekonstrukcija koja je paralizirala cijelu BiH

Za vrijeme ove obustave, putnička i manja teretna vozila mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Problem odvijanja saobraćaja na dionici od Zenice do Nemile zbog rekonstrukcije dva tunela i dva mosta u Vranduku te izgradnje novog tunela za evakuaciju u dužini od 850 metara, već mjesecima iazziva haos na magistralnoj cesti M17.

Naime, gužve, višesatni zastoji, negodovanje vozača, sve je to svakodnevnica na bh. putnoj žili kucavici.

"Kada je riječ o rekonstrukciji tunela Vranduk II i mostova Bosna IV i Bosna V, trenutno se izvode radovi na ugradnji sekundarne obloge i hidroizolacije. Rok za završetak radova je mart 2020. godine s tim da JP Ceste FBiH poduzima sve kako bi se saobraćaj vratio u tunel do kraja oktobra ove godine", kazali su za Radiosarajevo.ba u JP Ceste Federacije BiH d.o.o..

Također, iako se polovinom mjeseca juna pojavila informacija da je asfalt koji je bio postavljen u tunelu Vranduk dan poslije odmah propao, iz ove federalne kompanije su to demantovali tek mjesec dana poslije.

"Informacija koju navodite a prema kojoj je došlo do 'propadanja novog asfalta u tunelu Vranduk' je netačna budući da se radilo o privremenoj kolovoznoj konstrukciji od frezanog asfalta", rekli su nam nadležni u ovoj kompaniji.

Prema njihovim riječima, zbog sve većih problema koji se javljaju usljed velikih zastoja na ovoj dionici magistralnog puta M17, a sve kako bi se smanjile kolone i intervali čekanja, uvedena je i treća smjena na radovima koji se vrše.

Podsjećamo, za vrijeme izvođenja radova u tunelu, alternativni pravac za putnički promet i vozila do 7,5 t jeste regionalna cesta R445 Nemila - Banlozi – Zenica.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije