Potpuni kolaps na granici: "Vraćaju građane BiH i Srbije"

Radiosarajevo.ba
Potpuni kolaps na granici: "Vraćaju građane BiH i Srbije"
Facebook / Potpuni kolaps na granici

Državljani Srbije ne mogu da putuju u Grčku, niti preko Bugarske i bugarsko-grčkog graničnog prelaza Kulata-Promahonas, potvrdili su iz grčke granične policije na prijelazu Promahonas.

Ovu odluku na sopstvenoj koži osjetilo je nekoliko stotina srbijanskih građana i turista iz Bosne i Hercegovine, koji su se danas uputili u Grčku preko Bugarske.

"Bugari vraćaju građane Srbije i BiH", tvrde turisti koji se nalaze na graničnom prijelazu Kulata - Promahonas, a prenosi Blic
Potpuni kolaps na granici - undefined

Facebook: Potpuni kolaps na granici

Jedan od njih je i Igor Milanović iz Beograda, koji je preko Facebooka uputio javni apel Ministarstvu za pomoć, imajući u vidu da su prošli veliki put i potrošili mnogo novca, a trenutno se nalaze zaglavljeni na granici Bugarska-Grčka bez izgleda da će nastaviti svoje putovanje.

"Poveo sam sina. Ima 9 meseci", - kaže, između ostalog, uznemireni Milanović.

 Prema informacijama pojedinih grčkih medija one su dugačke i čitavih 15 kilometara.

Podsjetimo, Grci su najavili da će granice otvoriti danas u 23 sata. Mada je bilo nezvaničnih informacija da će to učiniti već u 12 sati, zbog čega je veliki broj turista brže-bolje pohrlio ka granicama.

"Vratili su nas sa Euzonija. Rekli su da je zatvoreno, ali i da bi stvari mogle da se promjene do sutra. Ni grčki graničari nemaju pouzdane informacije", prenose srbijanski mediji izjave turista koji su danas krenuli put Grčke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije