U Mostaru turisti iz drugih bh. gradova, na one iz inostranstva se još čeka

AA
U Mostaru turisti iz drugih bh. gradova, na one iz inostranstva se još čeka
Foto: AA / Mostar

Mostar su svih minulih godina u proljetnim i ljetnim mjesecima posjećivale hiljade turista ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i regiona, ali i cijelog svijeta. Posebno je ukije bilo živo u starom dijelu grada oko Starog mosta.

Međutim, ove godine pandemija koronavirusa čini svoje, pa je i broj turista u Hercegovini značajno smanjen. U to smo se uvjerili današnjom posjetom Starom gradu, gdje smo susretali tek manji broj domaćih turista. Na strance se još uvijek čeka, a svi su složni da bi upravo njihov povratak u grad probudio turizam i donekle spasio sezonu.

Mostar - undefinedFoto: AA: Mostar

Zamjenik direktora Turističke Zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Semir Temim rekao je da se novi procvat turizma u Hercegovini može očekivati kada se stvari u Evropi potpuno normaliziraju po pitanju COVID-a 19.

Dobra stvar je, ističe, što se granice otvaraju.

“Ključ za nas je otvaranje granica za putnike iz svih evropskih zemalja, a ne samo onih koje nas okružuju. Vidjet ćemo kako će stanje biti sa koronavirusom u narednim danima i mjesecima. Ako granice tokom ljeta postanu prohodne, mi ćemo spasiti ono što se spasiti može“, rekao je Temim.

Trenutno su u staroj jezgri Mostara oko Starog mosta najčešći turisti iz drugih bh. gradova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije