Potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-17

Radiosarajevo.ba
Potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-17
Jutros se na putevima u BiH saobraća uz povoljne vremenske uslove. Intenzitet saobraćaja u jutarnjim satima, pojačan je na dionicama u gradskim centrima.

Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-5 Ripač-Dubovsko (08-16 sati).

Zbog radova na pruzi Sarajevo-Čapljina, danas u vremenu od 11 do 11:30 sati, najavljena je potpuna obustava saobraćaja u mjestu Aleksin Han na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajamo dionice autoputa A-1 Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i radovi u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 08 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić). Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Konak, Odobašina, Dajanli Ibrahim bega, Safvet-bega Bašagića, Sagrdžije, Zmajevac  i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije