Potpredsjednik SDS-a: Alarmantno stanje sigurnosti u RS-u

Fena
Potpredsjednik SDS-a: Alarmantno stanje sigurnosti u RS-u
Foto: Arhiv / Kostadin Vasić
Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Kostadin Vasić tvrdi da stanje sigurnosti u bh. entitetu Republika Srpska odavno nije bilo alarmantnije.

"O tome svjedoče i posljednji događaji iz Foče kada je na parkirani automobil mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma bačena eksplozivna naprava. Šta mogu da očekuju građani RS-a, kada resor koji vodi Dragan Lukač nije u stanju da zaštiti ni imovinu i bezbjednost sveštenstva Srpske pravoslavne crkve i mitropolita Hrizostoma", navodi Vasić u pisanoj izjavi.

Pita ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača "zašto se policija, umjesto da štiti sigurnost i imovinu građana RS-a, koristi u svrhe zastrašivanja političkih oponenata Milorada Dodika“.

"Očigledna nesposobnost ministra unutrašnjih poslova i odsustvo volje da u RS zaživi pravna država su uzrok sve češćih eskalacija nasilja i pojave bezbjednosnih izazova za sve građane", tvrdi potpredsjednik SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije