Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u SBK vrijednosti milion KM

1
AA
Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u SBK vrijednosti milion KM
Foto: Centralna banka BiH / Novac / Ilustracija

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Srednjobosanski kanton, gdje je sa načelnicima/gradonačelnicima iz navedenog kantona potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnji školskih objekata, izgradnji infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podrška sportskim klubovima, kao i drugi vidovi podrške.

Ugovori se odnose na općine/gradove Bugojno, Vitez, Jajce, Busovača, Travnik, Kiseljak, Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Fojnica i Novi Travnik.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

"Odabrani projekti su prijavljeni na javne pozive Ministarstva i naglašeni su kao prioriteti od strane lokalnih zajednica. Osigurali smo jedan milion KM za Srednjobosanski kanton, ako tome dodamo učešće i lokalnih zajednica, projekti će imati daleko veću vrijednost. Ono što je najvažnije u realizaciji potpisanih projekata da će krajnju korist imati korisnici u povratničkim mjestima. Time će biti unaprijeđena i osavremenjena infrastruktura, što dodatno motiviše ljude da ostaju u svojim mjestima ili ih redovnije posjećuju", rekao je Ramić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

"Ovo je itekako važna podrška našem kantonu, krećemo u realizaciju najznačajnijih projekata u mjestima povratka. Pomoć Vlade Federacije BiH putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica govori da podjednako brinu o razvoju svih krajeva u našoj domovini, na čemu smo svakako zahvalni", istakao je Lendo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije