Potpredsjednik Refik Lendo boravio u Travniku: SBK može biti primjer čitavoj Federaciji

3
Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik Refik Lendo boravio u Travniku: SBK može biti primjer čitavoj Federaciji
Foto: Arhiv / Radna posjeta potpredsjednika Lende Travniku

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo boravio je danas u prvoj radnoj posjeti Srednjobosanskom kanton i vezirskom gradu Travniku.

Posjeta je započeta radno-konsultativnim sastancima sa predstavnicima društveno-političkog života Travnika i Srednjobosanskog kantona na čelu sa premijerom Tahirom Lendom kojem je potpredsjednik izrazio punu podršku u dosadašnjem rukovođenju Vladom i sveukupnim vladinim procesima.

"Procesi i mjere Vlade Srednjobosanskog kantonu su umnogome doprinijele poboljšanju sveukupnih životnih prilika na ovim prostorima", naglasio je potpredsjednik Lendo, te dodao "da se u narednom mandatu mora poboljšati putna infrastruktura i ovaj dio BiH putno povezati sa sarajevskim i zeničkim, te bihaćkim bazenom".

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

U nastavku posjete Travniku, potpredsjednik Lendo se sastao sa predstavnicima Temeljnih boračkih organizacija (TBO) SBK-a.

"Temelji i temeljne vrijednosti naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine nikada i ni pod koju cijenu ne smiju dovesti u pitanje. Na to su nas obavezali mezarluci i nišani naših najboljih sinova, šehida i poginulih pripadnika Armije i MUP-a RBiH.

Sastali se Fadil Novalić i Refik Lendo: O čemu su razgovarali?

Sastali se Fadil Novalić i Refik Lendo: O čemu su razgovarali?

Bošnjaci i Bosanci i Hercegovci su uvijek, vijekovima živjeli zajedno sa drugim i drugačijim, nikada nisu nikog ugrožavali, ni napadali i njihova želja i demokratsko pravo izraženo na izborima se mora poštovati i respektovati. Ne mogu se odluke u Bosni i Hercegovini donositi mimo Bošnjaka i Bosanaca i Hercegovaca koji je smatraju svojom jedinom domovinom", kategorično je poručio potpredsjednik Lendo.

Na kraju radne posjete Travniku, potpredsjednik Lendo je posjetio Travničkog muftiju, dr. Ahmeda ef. Adilovića i izrazio punu i nedvojbenu podršku u radu i aktivnostima Travničkog muftijstva na čelu sa muftijom Adilovićem.

U razgovoru je naglašena i bezrezervna podrška uvaženom reisul-ulemi IZ u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću koji je meta grubih i vrlo opasnih napada s ciljem degradiranja i ušutkavanja Bošnjaka i Islamske zajednice, kao jedne od naših krovnih institucija. Poruka i cilj ovih i sličnih napada je pokušaj da o sudbini Bošnjaka, kao najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini treba neko drugi i negdje drugo da odlučuje, što se, zajednički je naglašeno, više nikada neće dopustiti!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije