Potpisani ugovori za izgradnju dva putna pravca u BiH

1
AA
Potpisani ugovori za izgradnju dva putna pravca u BiH
FOTO: AA / Delegacija u Travniku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Općinu Travnik gdje je sa načelnikom općine Kenanom Dautovićem održao sastanak i potpisao dva ugovora za izgradnju putne infrastrukture, javlja.

"Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju dva putna pravca. To su projekti koje je Općina Travnik kandidirala na javne pozive ministarstva. Izgradnja puta uvijek donosi i nove mogućnosti za stanovnike tih naselja. Travnik ima važan historijski značaj. Raznovrsnost i bogatstvo kulturne baštine svjedoče da je Travnik bio i ostao mjesto gdje se susreću četiri religiozna, kulturna i civilizacijska toka", kazao je Ramić.

Kako je saopšteno iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica realizacija potpisanih ugovora će biti završena do kraja godine, time će biti riješen dugogodišnji problem nekoliko travničkih naselja.

"Razgovarali smo i o drugim načinima saradnje, pogotovo kada se radi o izgradnji infrastrukture u mjestima gdje je ostvaren povratak. Izgradnjom ova dva putna pravca bit će omogućen lakši i brži dolazak u nekoliko naselja, a u isto vrijeme značajno će doprinijeti i razvoju općine", istakao je Dautović.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 110.000 KM.

Na Šehidskom mezarju i spomen-obilježju herojima 7. korpusa Armije Republike BiH Ramić je položio cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije