Potpisan ugovor o donaciji 30 laptopa Prvoj osnovnoj školi Srebrenica

1
Radiosarajevo.ba
Potpisan ugovor o donaciji 30 laptopa Prvoj osnovnoj školi Srebrenica
Foto: RTV Srebrenica / Donacija školi

Danas je u Srebrenici potpisan ugovor o donaciji informatičke opreme (30 laptopa) koje je za „Prvu osnovnu školu“ u Srebrenici obezbjedila Dobrotvorna fondacija La Terra Nostra.

U ime fondacije Ugovor je potpisao Mirnes Zahirović koji je ujedno i predsjednik savjeta roditelja ove škole. Primopredaji informatičke opreme i potpisivanju ugovora u ime škole prisustovali su direktor škole Dragi Jovanović i pomoćnik direktora Amela Hadžić.

Predstavnici škole su izrazili svoju zahvalnost na ovakvoj vrsti pomoći koja će sigurno pomoći osoblju škole u vaspitno-obrazovnom procesu, a posebno u provođenju on-line nastave, piše RTV Srebrenica.

Zahirović je istakao da je zahvalan prijateljima fondacije La Terra Nostra iz Švicarske koji su ova sredstva "obezbijedili i koji se zalažu da u ovim vanrednim okolnostima bosanska djeca imaju što bolje uslove za pravo na osnovno obrazovanje."

Ja sam kao roditelj vezan za ovu školu sigurno još narednih 15 godina, i naša je obaveza i kao roditelja i kao društva da pomažemo rad škole i da se pobrinemo za što kvalitetnije obrazovanje.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije