Ima li opasnosti od izlijevanja nafte iz cisterne nakon nesreće kod Jablanice?

3
Radiosarajevo.ba
Ima li opasnosti od izlijevanja nafte iz cisterne nakon nesreće kod Jablanice?
Hercegovina.info / Mjesto stravične nesreće

U mjestu Drežnica kod Jablanice, danas se dogodila teška nesreća, u kojoj je cisterna nakon sudara sa kombijem, završila u jezeru.

S obzirom na to da se radi o cisterni koja je bila puna goriva, zanimalo nas je da li ima oštećenja i opasnosti po okolinu od izlijevanja nafte u jezero.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i Federalnu upravu civilne zaštite te smo pitali da li je, eventualno, došlo do izljevanja nafte u jezero.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Pojedini mediji su izvjestili da je nastala velika naftna mrlja i da postoji opasnost od zagađenja Neretve. No, mi smo dobili drugačiju informaciju.

"Federalna uprava CZ je u pripravnosti. Čeka se kraj uviđaja Kantonalne uprave i MUP-a. Za sada nema izlijevanja nafte u Neretvu. Na terenu su ekipe Civilne zaštite HNK", karatko su kazali za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u kombiju slovenskih registarskih oznaka, koji se nakon sudara prevrnuo na bok, navodno, se nalazilo osam osoba. Svjedok nesreće koja se danas dogodila u mjestu Drežnica kod Jablanice opisao je šta je prethodilo sudaru kombija i cisterne.

"On je bio iza mene. Minutu iza mene. Kombi je prešao u njegovu traku, udario. Kako je namotao, zaglavio mu je volan i sletio je dole. Kolega, jedan stranac i ja smo sišli dole da vidimo je li ispao, da pomognemo, ali nismo uspjeli. Cisterna je otišla, jaka struja. Dok su hitna i policija došli povadili smo povrijeđene”, rekao je Adis za N1, očevidac nesreće.

Putnici iz kombija su prevezeni u mostarsku bolnicu, a u večernjim satima ronioci su pronašli tijelo vozača cisterne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije