Postignut dogovor, hrvatski učenici kreću u školu

Fena
Postignut dogovor, hrvatski učenici kreću u školu
Učenici hrvatske nacionalnosti iz Gornje Tramošnice u općini Pelagićevo, koji već dvadeset dana ne dolaze na nastavu, od ponedjeljka će ponovo biti u svojim školskim klupama.

Na današnjem sastanku, održanom u područnoj školi u Gornjoj Tramošnici, kojem su prisustvovali njihovi roditelji, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i direktorica matične škole iz Pelagićeva Olga Lazić, dogovoreno je da učenici nastavu i ubuduće slušaju na hrvatskom jeziku, a ne srpskom kako im se željelo nametnuti.

Nakon sastanka, ministar Malešević kazao je kako se posljednjih 17 godina nastava u područnoj školi u Gornjoj Tramošnici izvodila suprotno zakonu o obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske, ali da se zbog specifičnosti škole u Gornjoj Tramošnici nastava treba izvoditi kao što je to i do sada rađeno.

Istaknuo je kako će direktorica matične škole u Pelagićevu dobiti uputu ministarstva kojim će biti reguliran nastavni proces u područnoj školi u Gornjoj Tramošnic, a kojim će se zadovoljiti zakon o obrazovanju, ali i zahtjevi roditelja djece hrvatske nacionalnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije