Postavljena tabla "Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", reagirala Benjamina Karić

/ Komentari (24)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Istina

Većina sarajevskih Srba u dva je navrata napustila svoje domove. Prvi put u proljeće 1992. godine, kada su, uvjereni da će cijela stvar biti riješena za desetak dana, otišli na selo na svadbe ili u posjetu bolesnim tetkama, što je ustvari bio samo loš izgovor za napuštanje grada koji će uskoro biti u potpunom obruču srpskih snaga. Drugi val iseljavanja desio se početkom 1996. godine, u vrijeme reintegracije Sarajeva. Tada je Sarajevo i okolna naselja napustio najveći broj od njegovih prijeratnih 157 hiljada sarajevskih Srba. Danas se od tog čina u entitetu Republika srpska, ali i u Srbiji nastoji napraviti ep o egzodusu nesretnika koje je na to natjerala „Alijina država“. Ustvari, radilo se o projektu koji je osmislio i logistički proveo tadašnji vrh Srpske demokratske stranke i Republike srpske, a što se danas, kada se u medijima sklapa novi srpski mit, namjerno prešućuje. Stoga, nije zgoreg podsjetiti na dokumente, izjave i historijske činjenice o tome kako su Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i ostali počinili zločin nad vlastitim narodom. Popalili su mu kuće, sravnili škole i opljačkali fabrike i natjerali ih da se zapute u neizvjesnost, u jad i siromaštvo.

Erdo

Kakve sirovine...

Ivan

***

Sami su sebe istjerali

Srpski fašisti su sami sebe istjerali a pošteni srbi su bili pripadnici jedine ArBiH.

Vlasenica

Srbi rade na raspirivanju mržnje do usijanja, kako bi izazvali ponovo rat. Pojedinim Srbima je ratovanje, otimanje, ubijanje i to sve u svrhu opšte pljačke, u krvi. Najgore od svega, što najviše stradaju Srbi, obični ljudi, pa podsjetimo se samo slučaja Vlasenica, šta načelnik tamo radi i to pod zaštitom SNSDa, sramotno.

Komentator

Srbi su iz Sarajeva bjezali prvenstveno iz dva razloga: 1. nisu zeljeli da izgube glavu zbog granata i snajpera koji su operisali sa brda koji su ubijali svaku vjeru i naciju i svaki uzrast i pol. Neselektivno!!! 2. imali su gdje pobjeci (rodbini na drugu stranu ili oni pametniji mnogo dalje) Dakle nije Srbe niko drugi istjerao iz Sarajeva, nego braca Srbi. To je fakat. Bilo je doduse zlotvora (npr Caco) sa kojim se raskrstilo na vrijeme i to ne treba zaboraviti u vrijeme kada je svaki covjek na liniji bio potreban. Ali se ipak odlucno reagovalo protiv zlotvora i to u nevakat jer zna se da je obraz najvazniji. ARBiH se ogradila od takvih i cijelo vrijeme nastojala biti ispravna. I ne treba zaboraviti da je prije nego sto je prvi metak ispaljen u Sarajevu, dosta dobro informisanih Srba vec bio van Sarajeva, bez da su komsijama ista najavili ili upozorili. Tako je makar bilo u mom naselju i u mom haustoru. I ne spominjite vise pitanje gdje su Srbi u Sarajevu. Otisli su zato sto im je neko (Paljanska klika) išaretio da odu prije samog rata ili su otišli glavom bez obzira tokom rata bjezeci od granata i snajpera koja nam je ista ta klika sa Pala servirala svakodnevno. I to godinama!!!!

Tuner

Na sud. Pa provjerito podatke. Pa da plate odstetu. Kako da nazovemp svedsku? Zemlja prognanih iz pola BiH?

Gospodine Haticu M.

Molimo preuzmite predmet hihihhih

Mjesto rodjenja

Provjerite mjesto rodjenja vecine njih , pa cete se uvjeriti da su rodjeni u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji a ne u Bosni i Hercegovini.

Band ne rise , sto ne ode i ti

E moja Bendžamina, idi heklaj, upravljanje gradom ti očito ne ide. Vratite nam Skaku. ka Ivan

***

***

33

***

🇷🇸🇷🇺

Nikad oprostiti lojavim terosistima

Gost

E, kako istina boli gradonacelnice. Kako si provela kalendar?

***

***

BAD

Kamo sreće, moja Benjamina, da su došla takva vremena!! Njima je važno da na njihove generacije djeluje ta laž, a na lažima im je i cijela istorija zasnovana.

Haha

Srbi su još i ok. Hrvatima prognanim sa etnički čistih 23%, njih 150 tisuća nema tko ni obilježje postaviti

Habuhabuhabu

Odmah uvrstiti u turističko razgledanje grada da svi posjetioci znaju s kim plemenito Sarajevo ima posla.

miki

***

pupak

Ova tupava Benjamina se ne snalazi. Najblaze receno. Dok ona hoda okolo promovise Bratstvo i jedinstvo ( kako bi dokazala da pobogu SDA nije znala da saradjuje a ona kao zna ) Meće joj ga ko god stigne ( Stanovukovic, Cosic, Gradonacelnik BG) Zalosno je za Sarajevo da nema odogovor na okolne džikane

Morali,

da ih ne ubiju granate sa brda,od njihovi rodjaka.

Frljava benjamina je dokaz da je sdp godi od sda

Nastavi ti benjamina djeliti iskljucivo multi-kulti bajramske kolace, a niposto za srpske i hrvatske praznike i obavezno nam multi-kulti cestitaj novi kalendar. Cak je i borac protiv antifasizma skaka za tebe siva eminencija.

A ovo treba pisati na ulazu u sarajevo:

Dobrodosli u sarajevo, grad koji je imao stotine logora za srbe u kojima su muceni, silovani i ubijani na najmonstruoznije nacine kao cerecenjem i bacanjem u jame na kazanima i grad koji je ubio boska i admiru da ne bi pobjegli na slobodnu teritoriju istocnog sarajeva.

Pas vam ma ter vlasku

Lažljivu!

/ Najnovije