Post-festum izbora: Vladajuća koalicija povećala namete i prodala Bosnalijek

Fena
Post-festum izbora: Vladajuća koalicija povećala namete i prodala Bosnalijek
Socijaldemokratska partija BiH oglasila se povodom današnje prodaje dionica Bosnalijeka na sarajevskoj berzi.

"Vladajuća koalicija jedva je čekala da izbori prođu, pa da umjesto otvaranja nepostojećih gradilišta i davanja praznih obećanja, nastave sa konkretnim planom uvođenja novih nameta i rasprodaje državne imovine", stoji u saopćenju.

"Nedugo nakon prodaje Fabrike duhana Sarajevo (FDS), Vlada FBiH je uvela oporezivanje toplog obroka i regresa, a danas je prodala Bosnalijek i to na berzi.
Sve je ovo dio vrlo preciznog plana te da će se nastaviti s prodajom Sarajevo osiguranja, pa i BH Telecoma i Elektroprivrede BiH", smatraju u SDP-u

"Još je više poražavajuća činjenica da su dionice Bosnalijeka prodane po cijeni od 15,5 KM, što je za skoro jednu KM niža cijena od prodaje iz augusta ove godine, koju je Vlada FBiH proglasila neuspješnom. Samo na ovoj razlici građani su izgubili oko 1.500.000 KM", navodi se u saopćenju.

Zastupnici Socijaldemokratske partije BiH su još prije mjesec dana tražili tematsku sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o privatizaciji FDS-a. U saopćenju se podsjeća da vladajuća koalicija ni do danas nije zakazala takvu sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije