Poslodavci žele da se u BiH lakše uvozi radna snaga: "Nedostaje nam oko 30.000 radnika"

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Robot

Ima ih na birou bar 60000, a bez posla je puno vise.. Kakv uvoz kakvi bakraci...

Jedino iz Bangladesa?

Ne vidim ko ce drugi doci u BiH radit za crkavicu.

Izvoz

Postujte prava radnika pa cete ih imati i u firmi. Lakse je vas izvesti i osloboditi se problema.

Bosanac

Poslodavci nece vam niko djaba radit povecajte plate ima radnika al vi bi robove

Tuner

Ne nedostaje niti jedan. Platite ljude a ne da se ku r cite audijima i Mercedesima a radniku date pet stoja mjesecno

G6igt678hhtt

Ja radio u firmi placa 400 km i na ruke za hranu 130 km,hajde i nekako sam trpio to fadilovo zlo od zakona,al kad sam trazio da idem na godisnji nece da cuju kazu nemas pravo,imas samo 6 dana godisnjeg kad bude kolektivni odmor,a u ugovoru mi pise imam pravo 20 dana.ovo je zlo od drzave za radnika.u stvari robove a ne radnike.daboga nestala BiH kao drzava a vi bosnjaci postali evropski kurdi.niste bolje ni zasluzili.

Gulliverus

Udruženje Kriminalaca i wanna be Robovlasnika, a još im sad i "pošteni" Nenadić direktor, pa jel' zdrav uopšte?? Mafijaška organizacija, e moji radnici!!!

Duduk

Greška ne uvodise radna snaga nego robovi. Još malo pa ćemo biti ko stari jug

-

Dovedite sirijske izbjeglice i mirna BiH

/ Najnovije